AN UNBIASED VIEW OF MARKA KIMLIğI TASARıMı

An Unbiased View of marka kimliği tasarımı

An Unbiased View of marka kimliği tasarımı

Blog Article

Marka kimliği, herhangi bir markanın kitleler tarafından algılanan imajını belirleyen somut ve soyut tüm öğelere verilen isimdir. Bu öğeler arasında brand, tasarım sistemleri, hedefler ve misyon gibi unsurlar yer alır.

İçerik örüntülerindeki detayları hedeflerinize yönelik olarak değiştirmek, şirket olarak ne istediğinizi ve hedef kitleden beklentilerinizi şekillendirecektir.

Bu ilk görüşte müşterilerinizin aklına kurumsal kimliğinizin en belirgin özelliği kazınır. Bu hatıra çAlright güçlüdür.

Ürün isimlendirmesini yönlendiren stratejik konular nelerdir? Ürününüzün website ismiyle kurumsal markanızın...

Video ve animasyonlar, çeşitli tanıtım ürünlerinde başvurulan yöntemler arasındadır. Bu pazarlama stratejisinde de kim olduğunuza dair önemli verileri potansiyel müşterilerinizle paylaşırsınız.

Renklerin altında yatan birer mana olduğu gibi, tipografinin bir parçası olan yazı tiplerinin de verdiği ayrı mesajlar bulunur. Hedef kitlenizle iletişime geçtiğiniz kanallar yoğun olarak görsellik içeren mecralarsa tipografi tercihiniz, aslında konuşma tonunuzla eşit değerdedir.

Örneğin, akılda kalıcı bir emblem veya renk şeması, tüketicinin bir sonraki satın alma işleminde sizi hatırlamasına propertyımcı olur.

Renklerin insan psikolojisindeki etkisi, yıllardır literatürde yer edinmiş bir konudur. Her rengin kişilerde uyandırdığı bir duygu vardır.

Bir markanın kimliği yukarıda sayılan bileşenlerle tutarlı ve bütünleşik olduğunda, tüketicilerin akıllarında güçlü bir yer edinir. Marka kimliği oluştururken bu temel bileşenlerin her birinin markanın genel stratejisi ve hedeflerine uygun olması gerektiğini unutmamak önemlidir.

Markanızın müşterilerle etkileşime girmesi için iyi tasarlanmış bir kurumsal kimliğe ihtiyacınız var. Müşterilerin World wide web sitenizin tasarımından Fb’ta bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmaya kadar her etkileşimde marka kimliğiniz hissedilir.

Marka estetiği, tüketicilerle marka arasındaki olası tüm temas noktalarına uygulanan markaya özgü duyusal uygulamalardır. Bir gösteren vazifesi gören bu uygulamalar, anlam üretim sürecini başlatarak, her bir temas noktasını marka değerinin ve anlamın iletildiği birer göstergeye dönüştürür. İç içe geçmiş sayısız marka göstergesi bir araya gelerek tüketicilerin marka algısını oluştururlar. Estetize edilecek marka göstergelerinin bilinmesi ve yönetilmesi, markayla ilgili mesajların tutarlılığını sağlayarak, yaratılmak istenilen marka algısını güçlendirir.

Özgünlüğünüzü ortaya koyarken, potansiyel müşterilerinizin hassaslığını göz önüne almak hayati önem taşır. Belirli bir yaş grubu için oldukça ilgi çekici olan kampanya, başka bir yaş grubunun dönüp bakmayacağı özellikleri taşıyor olabilir. Bir sosyal hareket kimileri için önemliyken, kimilerinin bundan haberi bile olmayabilir.

Ninja Fikir, alanında uzman kadrosuyla, dikkat çekici ve bütçenize uygun yaratıcı dijital çözümler sunmayı hedefler.

Yeni bir müşteri markanızla ilk kez etkileşim sağladığında devreye 7 saniyede etkileme kuralı girer.  Müşteri sizinle ilgili izlenimini hemen tamamlar. Bu nedenle doğru bir kurumsal kimlik çalışması markanızın yüzü olur. Vitrin görevi yapar.

Report this page